Goed nieuws! Extra Belasting op Havermelk komt er voorlopig niet

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 21:22

Eerste Kamer steunt voorstel om suikervrije dranken uit te sluiten van belastingverhoging

Een meerderheid in de Eerste Kamer heeft ingestemd met het voorstel van PvdD-Senator Niko Koffeman om dranken zonder toegevoegde suikers uit te sluiten van de verhoogde belasting op alcoholvrije dranken. Hierdoor zullen producten zoals havermelk en vruchtensappen zonder extra suikers volgend jaar niet in prijs stijgen.

 

Breed gedragen plan met verzoek aan de regering

Het plan, gesteund door diverse partijen waaronder VVD, BBB en GroenLinks-PvdA, vraagt de regering om binnen drie maanden een officiële reactie te geven. Eerder probeerden Tweede Kamerleden Lammert van Raan en Eva van Esch, beiden van de PvdD, om alleen plantaardige melkalternatieven vrij te stellen van deze belastingmaatregel, maar dit voorstel kreeg geen goedkeuring in de Tweede Kamer.

 

Belastingverhoging ter bevordering van gezondere keuzes

De verhoogde belasting op alcoholvrije dranken, zoals frisdrank en alcoholvrij bier, is bedoeld om mensen aan te moedigen gezondere keuzes te maken, zoals water. Het extra tarief zal niet van toepassing zijn op mineraalwater.

 

Suikervrije dranken ontzien van belastingverhoging

Met deze beslissing van de Eerste Kamer worden suikervrije dranken ontzien van de belastingverhoging, waardoor consumenten kunnen blijven genieten van deze producten zonder extra kosten. De PvdD heeft nu officieel aan de regering gevraagd om een reactie, in lijn met hun streven naar gezondere alternatieven voor suikerrijke dranken.

havermlek

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.