Bijnada.nl - Alles Over Veganisme en Gezondheid

Romige Vegan Aspergesoep Recept: Gezond, Glutenvrij & Eenvoudig

Vegan aspergesoep

Duik in de vreugden van het aspergeseizoen met dit eenvoudig en verrukkelijk recept voor een romige vegan aspergesoep. Perfect voor die kille voorjaarsdagen of als een licht en verfrissend voorgerecht, deze soep combineert de subtiele smaken van witte asperges met de rijke, romige textuur van sojaroom. Dit gerecht is een toonbeeld van eenvoud, gezondheid, en smaak, en bewijst eens te meer dat veganistisch koken zowel bevredigend als veelzijdig kan zijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 500 gram verse witte asperges: het ster-ingrediënt dat deze soep zijn kenmerkende smaak geeft.
 • 100 ml sojaroom: zorgt voor de heerlijk romige textuur zonder gebruik van dierlijke producten.
 • Vegan Boter voor Roux: Gaat goed samen met de smaak van asperges 
 • 40 gram glutenvrij meel: geeft de soep een mooie, gebonden consistentie.
 • 2 blokjes groentebouillon: verrijkt de soep met diepe, hartige smaken.
 • 700 ml water: de basis voor onze soep.
 • Peper naar smaak: voor die extra smaakdimensie.
 • Verse peterselie: als frisse, groene garnituur.

 

Romige Aspergesoep

Bereidingswijze:

 1. Voorbereiding: Breng 700 ml water aan de kook met een snufje zout. Schil ondertussen de asperges en voeg de schillen toe aan het kokende water. Laat dit 10 minuten zachtjes koken om een smaakvolle bouillon te creëren.

 2. Asperges koken: Snijd de harde onderkant van de asperges af en snij de rest in hapklare stukken. Voeg deze toe aan de pan met schillen en kook nog eens 15 minuten. Hierdoor worden de asperges heerlijk zacht en smaakvol.

 3. Roux maken: Smel in een soeppan op laag vuur. Voeg het glutenvrij meel toe en roer goed door tot een gladde roux ontstaat. Let op dat het mengsel niet bruin wordt!

 4. Soep samenstellen: Zeef de asperges en bewaar het kookvocht. Los de groentebouillonblokjes op in dit vocht. Voeg geleidelijk aan het kookvocht toe aan de roux, terwijl je continu roert met een garde om klontjes te voorkomen.

 5. Afwerking: Voeg de sojaroom toe aan de soep en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Verwijder de aspergeschillen en voeg de stukjes asperge toe aan de soep.

 6. Serveren: Garneer de soep met vers gesneden peterselie voor een fris accent.

 

Deze vegan romige aspergesoep is niet alleen een feest voor de smaakpapillen maar ook een toonbeeld van hoe eenvoud en zorg voor ingrediënten samen kunnen komen in een gerecht dat zowel troostend als voedzaam is. Serveer het als een elegant voorgerecht of als een lichte maaltijd, en laat iedereen genieten van de rijke en subtiele smaken die veganistisch koken te bieden heeft. Met dit recept vier je de lente en de rijkdom van plantaardig eten, waarmee je een stap zet naar een gezondere, duurzamere wereld.

Leestip