Waarom 11 minuten wandelen per dag jouw leven kan verlengen

Gepubliceerd op 2 maart 2023 om 11:27

lopen met de hond over een brug

We gaan hier vandaag het hebben over een wandelingetje! Ja, je leest het goed, een simpel ommetje kan de sleutel zijn tot een langer leven. Volgens recent onderzoek kan slechts elf minuten wandelen per dag je leven verlengen. Elk stapje telt dus!

 

Maar hoe werkt dat dan precies? Welke magische krachten heeft wandelen dat het ons leven kan verlengen? En hoe kunnen we dit in ons dagelijks leven integreren? Geen zorgen, wij hebben alle antwoorden voor je.

 

11 minuten wandelen is de sleutel 

Ten eerste, waarom elf minuten? Onderzoekers van de Cambridge Universiteit analyseerden data van meer dan 350.000 mensen en ontdekten dat slechts elf minuten wandelen per dag het risico op vroegtijdig overlijden met 15% kan verminderen. Dat is toch geweldig nieuws?!

 

Maar het houdt daar niet op. Wandelen heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen. Het kan helpen om je bloeddruk te verlagen, je botten en spieren te versterken en zelfs je stemming te verbeteren. En het beste van alles is dat het gratis is en je het overal kunt doen!

Hoe pas ik wandelen in mijn drukke schema?

Nu vraag je je misschien af, hoe kan ik elf minuten wandelen in mijn drukke schema passen? Nou, er zijn talloze manieren om wat extra beweging in je dag te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een wandelingetje maken tijdens je lunchpauze of na het eten. Of als je met de auto naar je werk gaat, parkeer dan wat verder weg zodat je een stukje moet lopen. Het zijn kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken.

Dus waar wacht je nog op? Trek die wandelschoenen aan en begin met lopen! Elk stapje brengt je dichter bij een langer en gezonder leven.

Maar misschien vraag je je af hoe je nog meer gezondheidsvoordelen uit wandelen kunt halen. Hier zijn een paar tips:

 

  • Probeer een stevig tempo aan te houden tijdens het wandelen.
  • Wandel in de natuur, waar mogelijk, in plaats van in een stedelijke omgeving.
  • Wandel samen met een vriend of familielid om het nog leuker te maken.
  • Maak het wandelen onderdeel van je dagelijkse routine, zodat het een gewoonte wordt.

 

Video : Erik Scherder | Waarom is wandelen goed voor je brein?

Maar Wandelen is toch saai?

Wandelen kan soms wat saai lijken, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Met een beetje creativiteit kun je van wandelen een leuke en ontspannende activiteit maken. Hier zijn een paar tips om wandelen wat leuker te maken:

 

  1. Maak een afspeellijst: Maak een afspeellijst met je favoriete nummers en neem deze mee tijdens het wandelen. Zo kun je genieten van je favoriete muziek en tegelijkertijd je dagelijkse wandeling maken.

  2. Ontdek nieuwe routes: Verken nieuwe wandelroutes en ontdek de mooie plekjes in jouw omgeving. Zo blijft het wandelen verrassend en interessant.

  3. Ga samen wandelen: Nodig een vriend(in) uit om samen te wandelen. Zo kun je gezellig kletsen en tegelijkertijd je dagelijkse beweging krijgen.

  4. Maak foto's: Neem je camera of smartphone mee en maak foto's van de mooie natuur om je heen. Zo kun je later terugkijken op de mooie wandelingen die je hebt gemaakt.

  5. Maak er een spel van: Maak er een spel van en daag jezelf uit om tijdens het wandelen bijvoorbeeld zoveel mogelijk vogels of bloemen te spotten.

 

We hopen dat deze tips je helpen om nog meer uit je wandelingen te halen. En vergeet niet, elk stapje telt!

diagram wandelen, vermindert risico op vroegtijdig overlijden, verlaagt bloeddruk, vertsterkt botten en spieren, verbetering stemming, gezonder leven

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.