Waarom je als veganist altijd terecht kan bij een Ethiopisch of Eritrees restaurant

Gepubliceerd op 22 december 2022 om 20:29

Enjera, teffmeel een hele gezonde afrkiaanse maaltijd

De Orthodoxe Kerk - en de invloed daarvan op de eet-cultuur van: Ethiopië en Eritrea

De Orthodoxe Kerk in Ethiopië en Eritrea heeft een lange en rijke geschiedenis en speelt een belangrijke rol in het culturele en spirituele leven van de mensen in deze landen. De kerk is ook verweven met de geschiedenis van de regio, met haar oorsprong die teruggaat tot de vroege jaren van het christendom.

 

In het Orthodoxe geloof wordt veel waarde gehecht aan het vasten als een manier om de spirituele praktijken te verdiepen en de aandacht te vestigen op God.

 

Vasten houdt in dat bepaalde voedingsmiddelen en dranken worden vermeden op bepaalde dagen van het jaar.

 

Plantaardig eten tijdens het vasten 

Veel Orthodoxe christenen vasten elke woensdag en vrijdag. Ze vasten ook tijdens de Veertigdagentijd, in de dagen voor Kerstmis en tijdens andere vastenperiodes.

Als je een reis naar Eritrea plant, overweeg dan om je bezoek te timen om samen te vallen met één van de vastenperiodes.

Zorg ervoor dat je de data voor Eritrese religieuze feestdagen controleert, want deze zijn op andere datums dan de feestdagen van de  katholieke en protestantse kerken in Nederland.

 

  • Vasten betekent hier niet dat ze helemaal niet eten; het betekent alleen dat ze plantaardig eten.

Veel voedingsmiddelen en dranken worden vermeden op bepaalde dagen van het jaar om te vasten als een manier om hun spirituele praktijken te verdiepen.

Er zijn veel mensen die plantaardig vasten in Ethiopië en Eritrea.

 

Er zijn vele plantaardige gerechten

Om eens een voorbeeld te noemen is er een linzensaus, dit is een populaire veganistische optie in de Ethiopische keuken en kan worden gegeten tijdens het vasten. Er zijn ook veel andere veganistische gerechten beschikbaar in de Ethiopische en Eritrese keuken, zoals shiro (een saus gemaakt van gemalen teffmeel en water)

Injera Gefermeteerde "Pannekoek" gemaakt van Teffmeel

Wat is injera eigenlijk?

Injera is een traditioneel gerecht uit Ethiopië en Eritrea, en het is een soort pannenkoek of brood gemaakt van teffmeel. Het is een populaire basis voor vele gerechten in de Ethiopische en Eritrese keuken en wordt vaak gegeten met andere gerechten, zoals wat, een saus gemaakt van linzen.

 

Injera wordt gemaakt door teffmeel te mengen met water en zuurdesem tot een dikke, beslagachtige stof. Het beslag wordt dan op een hete, oliebestendige pan gebakken totdat het gaar is en blaasjes krijgt. Het resulterende gerecht is een dunne, luchtige pannenkoek met een friszure smaak.

Random Feitje : Injera is glutenvrij

 

Injera wordt bij de meeste maaltijden gegeten (met de handen, inplaats van bestek)  waarbij het wordt gevouwen om andere gerechten heen. Het kan ook worden gegeten als een soort brood, bijvoorbeeld als ontbijt of als snack tussendoor. Injera is een belangrijk onderdeel van de Ethiopische en Eritrese keuken en kan worden gegeten door mensen van alle leeftijden.

Mijn favoriete restaurant heet : Vegan Afrika

Bij Vegan Afrika is het altijd gezellig. Er hangt een ontspannen en huiselijke sfeer, wat het ideale decor is voor een avondje uit eten of een gezellige maaltijd met vrienden en familie. De inrichting is dat van een gezellige huiskamer, en het personeel is vriendelijk en gezellig, en de muziek is bijzonder.

Daarnaast is het eten bij dit restaurant altijd van topkwaliteit. De gerechten zijn smaakvol en vers bereid, met aandacht voor textuur, diversiteit en smaken die me tot voorheen totaal onbekend waren.

Er is voor ieder wat wils, of je nu houdt van traditionele gerechten of een avontuurlijke eter bent.

 

Bovendien zijn de prijzen bij dit restaurant vriendelijk en betaalbaar. Ze bieden goede waarde voor je geld, zonder dat er is bezuinigd op kwaliteit of service. Het is een plek waar je zonder zorgen kunt genieten van een goede maaltijd, zonder te veel te betalen.

 

In samenvatting is mijn favoriete restaurant een heerlijke plek om te bezoeken voor een gezellige en smakelijke maaltijd. De sfeer is ontspannen, het eten is uitstekend en de prijzen zijn betaalbaar. Ik kijk altijd uit naar mijn volgende bezoek en raad het restaurant van harte aan aan anderen die op zoek zijn naar een leuke en gastvrije plek om te eten.

Tot slot : vergeet de heerlijke zelfgebrouwen bierjes niet, Proost! en eet smakelijk

U kunt Vegan Afrika vinden op : Lange Groenendaal 59, 2801 LR Gouda, Nederland

FAQ

Is enjera glutenvrij?

In principe is enjera van 100% teff glutenvrij, soms is het beslag vermengd met glutenhoudend meel, vraag het in het restaurant. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Loes Kolsters
9 maanden geleden

Er wordt 200 dagen per jaar gevast. Ook buiten de vasten periode kun je er Vegan prima eten, vooral als je zelf aangeeft dat je vast, wordt dat direct opgepikt.

Let op met injera. Die wordt in NL vanuit financieel oogpunt niet altijd volledig glutenvrij geserveerd. Normaliter gaat er teffmeel in, mashela en maismeel. Als ze de snelle gistingsmethode gebruiken of geld willen besparen wordt het gemengd met gewone bloem.

Word je net als ik en de schrijver.
Van dit artikel na het eten van eretrees eten helemaal fan?
Dan is de aanschaf van het Vegan kookboek ; teff love, een aanrader