Review : De Producten van Mixblik.nl

Gepubliceerd op 29 mei 2023 om 18:55
mixblik blikken verpakking

We zijn heel blij met deze samenwerking!

Wij van Bijnada.nl zijn verheugd om opnieuw een onderneming te kunnen belichten waar we enthousiast over zijn.

Vandaag willen we graag Mixblik in het zonnetje zetten.

Mixblik is een inspirerende sociale onderneming die zich inzet voor de vooruitgang van nieuwe Rotterdamse vrouwen.

Hun unieke concept van samen maaltijden bereiden heeft niet alleen een positieve impact op de gemeenschap, maar biedt ook kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Waar staat mixblik voor?

Mixblik biedt vrouwen van diverse culturen en achtergronden een kans en laat hen hun eigen unieke bijdrage leveren aan de heerlijke gerechten die Mixblik te bieden heeft.

Wat Mixblik zo speciaal maakt, is dat alle recepten door deze vrouwen zelf worden ingebracht, wat resulteert in een authentieke en smaakvolle mix van culinaire hoogstandjes.

Maar Mixblik gaat verder dan alleen het bereiden van heerlijke maaltijden. Ze bieden ook een leerwerktraject aan, waarbij de vrouwen de kans krijgen om te groeien en te leren.

Dit traject stelt hen in staat om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en te delen, onder begeleiding van ervaren medewerkers. 

Mixblik maakt niet alleen smaakvolle gerechten, maar is ook een inspirerende omgeving waarin persoonlijke groei en ontwikkeling centraal staan.

Wat zijn de activiteiten van Mixblik?

Mixblik is een sociale onderneming en blikfabriek(je) in Rotterdam. Hier werken twintig vrouwen die kort geleden naar Nederland zijn verhuisd. Ze bereiden en verpakken heerlijke gerechten uit hun landen van herkomst. Leren en werken gaan hand in hand bij Mixblik. 

Medewerkers oefenen de Nederlandse taal tussen het inpakken en koken door. Dit bevordert hun communicatieve vaardigheden en integratie.
De medewerkers krijgen ook een interne opleiding. Deze helpt hen groeien op professioneel en persoonlijk vlak. Mixblik biedt elke vrouw de kans om haar potentieel te benutten en bij te dragen aan de samenleving.

De producten die we mochten reviewen voor Mixblik

1. Humus 

Deze Humus is een heerlijke en veelzijdige dip die gemaakt wordt van kikkererwten. Het is een populaire keuze als voorgerecht of snack. De romige textuur en de smaak van tahin, knoflook en citroensap geven humus zijn kenmerkende smaak.

Het is lekker om te dippen met verse groenten of pita brood, deze humus ziet wat "grauwer" door de tahini (sesampasta) als de humus die we gewend zijn uit de supermarkt en is dichter bij het authentieke smaak van humus, een hele andere kwaliteit als de humus uit de supermarkt.

 

2. Eritrese Silsi

De Eritrese Silsi is een heerlijke dip die perfect is om te eten met brood of enjera(eretrees plat brood). Het is een pittige dip met een bijzondere smaak dankzij de toevoeging van berbere kruidenmix. Het is ook een geweldige dip voor bijvoorbeeld chips, waardoor het een veelzijdige en smaakvolle keuze is.

 

3. Linzenstoof

Linzenstoof in een blikje is niet alleen handig, maar ook heerlijk als dipsaus of om op brood te smeren. De linzenstoof is lekker smeerbaar en ideaal om in te dippen met bijvoorbeeld groentesticks of crackers. Het biedt een rijke en smaakvolle ervaring, waardoor het een geweldige keuze is voor een snelle en smakelijke snack.

4. Cachupa 

Cachupa is een traditioneel gerecht uit Kaapverdië dat vaak wordt beschouwd als het nationale gerecht. Het is een stoofpot gemaakt van maïs, bonen, en groenten.

 

Cachupa is een voedzame en vullende maaltijd met een mix van smaken en texturen. Het wordt vaak geserveerd met rijst of brood en is een heerlijke keuze voor liefhebbers van hartige stoofpotten.

5. Mafé

Mafé is een smaakvol West-Afrikaans gerecht dat bekend staat als rijke pindasaus op basis van verse pinda's.

 

Het resultaat is een romige en hartige stoofpot met een unieke combinatie van smaken.

 

Mafé wordt meestal geserveerd met rijst of couscous en is een heerlijke keuze voor liefhebbers van pindasaus en Afrikaanse gerechten.

Wat vinden wij van de producten van Mixblik?

Een van de pareltjes in het aanbod van Mixblik is de Eritrese Silsi. Deze heerlijke gerecht, bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, biedt een explosie van smaken die de zintuigen prikkelen. De authentieke smaak van Eritrese keuken wordt op een meesterlijke wijze bewaard, ondanks de verpakking in blik.

 

Maar dat is niet het enige culinaire hoogstandje dat Mixblik te bieden heeft. De linzenstoof is een ander voorbeeld van een gerecht dat de verwachtingen overtreft. Deze smaakvolle en voedzame maaltijd, rijk aan eiwitten en vezels, biedt een perfecte balans tussen gezondheid en genot.

mixblik kan de wereld helpen

Heerlijk eten uit blik!

Wat Mixblik bewijst, is dat eten uit blik allesbehalve saai of smakeloos hoeft te zijn. Integendeel, het kan een verfijnde en handige optie zijn voor snelle en smaakvolle maaltijden. Mixblik heeft zich toegewijd aan het bieden van voedselproducten van topkwaliteit die voldoen aan de verwachtingen van de moderne consument.

 

Dus, waarom zou je niet zelf de smaakvolle verrassing van eten uit blik ontdekken met Mixblik? Het is een culinaire reis die je smaakpapillen zeker zal verheugen en je een nieuwe kijk zal geven op wat mogelijk is met ingeblikt voedsel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.