GastBlog : Een Gekke Wereld

Gepubliceerd op 21 juni 2023 om 20:20

Joris Does is een gastblogger die bekend staat om zijn boeiende en inspirerende schrijfstijl. Hij heeft oog voor detail en een diepgaand begrip van verschillende onderwerpen, waardoor hij zijn lezers steeds weer weet te verrassen en te prikkelen. Wat Joris bijzonder maakt, is dat hij complexe ideeën op een heldere en begrijpelijke manier kan uitleggen.

Met zijn passie voor schrijven en zijn talent om verhalen tot leven te brengen dit keer had ik Joris gevraagd om een reactie te schrijven op : Vlees, megastallen en bio-industrie | van Plakshot 

De absurditeit van de wereld

Zolang ik me herinneren kan, worden de toestanden in de wereld absurd genoemd. Kenmerkend hierbij is dat het vaak gaat over nieuws en gebeurtenissen waarop men zelf geen enkele invloed uit kan oefenen. Als die invloed al mogelijk is, dan zal dit weinig effect sorteren en zo is het gemakkelijker om alles af te doen als absurd. Dan is de kous af en kan men weer verder. Verder met het eten van vlees bijvoorbeeld.

Wat is de toevoeging van een dier dat voor de slacht gemaakt is? Deze dieren ziet niemand en in de supermarkt is het leven er al uitgezogen. Het leven kan niet meer worden aangewakkerd.  Deze dieren zijn dood en hebben los van hun eetbaarheid geen toevoeging aan de maatschappij aldus zo spreekt men over de geslachte dieren.

Vergeten Levens: Verslaafd en Verloren

Een deel van de verslavingszorg zou op dezelfde wijze gezien kunnen worden. Dan doel ik vooral op de verslaafde die zelfs met uiterste inspanningen van hemzelf en begeleiding niet meer te redden valt. Deze mensen zijn jarenlang verslaafd en zullen dat tot de laatste adem blijven. Hun leven draait om de verslaving en dagbesteding is regelmatig het hoogst haalbare.

Huisdieren en "OpEetDieren"

Huisdieren hebben een andere "functie" dan de dieren die we opeten. Zij zijn nuttig om mee te knuffelen, uit te laten en kunstjes mee te doen. Met een rauwe kip knuffelen, het aan een touw binden en erachteraan lopen of er spelletjes mee spelen neigt naar het lugubere.

Het zit zo diep ingebakken dat het ene vlees wel gegeten wordt en het andere niet, dat er veel voor nodig zal zijn om het denken hierover aan te passen.

 

Een begin is gemaakt wanneer een interviewer de geïnterviewde zover krijgt te zeggen dat we in een gekke wereld leven als het vermoorden van dieren wordt toegestaan.

Lees ook 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.