12 Manieren om Vegan Te Eten en Te Besparen

Gepubliceerd op 5 februari 2023 om 13:17

veggie boodschappen vegan

Een plantaardig dieet is op dit moment razend populair en steeds meer mensen kiezen ervoor om hun voedingspatroon aan te passen en te kiezen voor een plantaardig dieet. Het kan echter soms moeilijk zijn om een veganistisch dieet vol te houden en tegelijkertijd op de centen te letten. In dit artikel geven we 12 handige tips om vegan te eten en te besparen.

1. Kies voor seizoensgroenten en -fruit

Seizoensgroenten en -fruit zijn niet alleen verser en lekkerder, maar ook goedkoper dan niet-seizoensproducten. Bovendien zijn ze vaak ook nog eens beter voor het milieu omdat ze niet ver van huis geteeld hoeven te worden.

2. Maak gebruik van peulvruchten

Peulvruchten zijn niet alleen een goede bron van eiwitten, maar ook nog eens ontzettend goedkoop. Bovendien zijn ze zeer veelzijdig en kun je ze op verschillende manieren bereiden.

3. Probeer zelf te koken

In plaats van steeds uit eten te gaan of kant en klare vegan maaltijden te kopen, kun je ook zelf aan de slag in de keuken. Zo bespaar je niet alleen geld, maar kun je ook zelf bepalen wat er in je maaltijd zit.

4. Koop in bulk

Het kopen van producten in bulk kan soms flink besparen. Bovendien hoef je dan minder vaak naar de supermarkt te gaan en bespaar je ook nog eens tijd.

5. Gebruik vervangers voor dierlijke producten

Er zijn tegenwoordig veel vervangers voor dierlijke producten verkrijgbaar die net zo lekker zijn, maar soms ook veel goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan plantaardige melk, kaas en yoghurt.

6. Let op voor duurdere vegan producten

Vegan producten zijn niet altijd goedkoper dan niet-vegan producten. Het is dus belangrijk om goed op de prijs te letten en te kijken of er geen goedkopere vegan alternatieven zijn.

 

 

Afbeelding van Heidi K. 
Vegan Turkse Pizza
 @vegan.for.taste

7. Maak gebruik van aanbiedingen

Houdt de aanbiedingen in de gaten en probeer producten te kopen die in de aanbieding zijn. Zo kun je flink besparen op je maandelijkse boodschappen.

8. Overweeg zelf te groenten te kweken

Zelf groenten kweken is niet alleen leuk, maar ook nog eens goedkoop. Bovendien weet je zeker dat de groenten die je eet vers en zonder chemicaliën zijn.

9. Gebruik de Foodello website 

Foodello is opgericht met het doel om voedselverspilling tegen te gaan en consumenten te helpen besparen op hun dagelijkse boodschappen. Door restpartijen op te kopen tegen een goede prijs en deze aan te bieden tegen lagere prijzen of zelfs gratis, maakt Foodello het mogelijk om geld te besparen en tegelijkertijd bij te dragen aan een betere wereld.

10. Maak gebruik van groenten die langer houdbaar zijn

Groenten zoals aardappelen, uien, wortelen en knoflook zijn langer houdbaar en dus ook voordeliger dan bijvoorbeeld bladgroenten.

 

11. Maak gebruik van restjes

Maak gebruik van restjes en probeer hier nieuwe, lekkere maaltijden van te maken. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens beter voor het milieu.

12. Maak gebruik van de app TooGoodToGo

TooGoodToGo is een app die restaurants en winkels in contact brengt met mensen die op zoek zijn naar goedkope, vers en overgebleven maaltijden. Hierdoor kun je lekker en verantwoord eten tegen een lagere prijs en tegelijkertijd het verspilling van voedsel tegengaan.

Probeer het uit en steun tegelijkertijd de strijd tegen voedselverspilling!

Met deze 12 handige tips kun je op een verantwoorde manier vegan eten en tegelijkertijd besparen. Probeer ze uit en ontdek hoe lekker en makkelijk het is om een plantaardig dieet te volgen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.