Laag in calorieën : Konjac Noedels

Gepubliceerd op 2 februari 2023 om 20:04

Wat zijn Konjac Noedels?

Konjac noedels, ook wel shirataki noedels genoemd, zijn een populaire vervanging voor reguliere pasta en rijst. Ze zijn gemaakt van de wortel van de Konjac plant en bevatten slechts een fractie van de koolhydraten in reguliere pasta en rijst. Bovendien bevatten ze vezels die helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.


Voedingswaarde per 100 gram

 • Energie: 15 kcal / 63 kj 
 • Eiwitten: 0,19 gr
 • Koolhydraten: 3,44 gr
 • Suikers: 0,06 gr
 • Vet: 0,02 gr
 • Verzadigd vet: 0,01 gr
 • Vezels: 0,5 gr
 • Natrium: 32 mgVoordelen van Konjac Noedels 

 1. Laag in calorieën en koolhydraten: Konjac noedels bevatten slechts een fractie van de calorieën en koolhydraten in reguliere pasta en rijst, wat betekent dat ze een gezonde optie zijn voor diabetici die op hun calorie- en koolhydraat inname willen letten.

 2. Rijk aan vezels: Vezels helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en zijn daarom belangrijk voor diabetici. Konjac noedels zijn een uitstekende bron van vezels en kunnen helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel.

 3. Gemakkelijk te bereiden: Konjac noedels zijn eenvoudig en snel te bereiden, wat betekent dat diabetici zich geen zorgen hoeven te maken over ingrijpende bereidingsmethoden of lange kooktijden.

   

Hoe breid je Konjac Noedels?

Konjac noedels kunnen op verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Hieronder staan een aantal populaire bereidingsmethoden:

 1. Stoofpannen: Konjac noedels kunnen in een pan met saus of groenten worden gestoofd. Dit is een snelle en eenvoudige manier om een gezonde maaltijd te bereiden.

 2. Salades: Konjac noedels kunnen ook in salades worden gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld een kant-en-klare dressing om smaak toe te voegen aan de salade.

 3. Soepen: Konjac noedels kunnen ook worden gebruikt in soepen, waardoor de soep een steviger en vullender wordt.

   

Zijn Konjac Noedels geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Ja, Konjac noedels zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. Ze bevatten geen dierlijke producten en zijn daarom een uitstekende optie voor mensen die zich houden aan een plantaardig dieet.

Kan ik Konjac Noedels vinden in de supermarkt?

Ja, Konjac noedels kunnen in veel supermarkten worden gevonden, meestal in de afdeling voor gezonde voeding. Ze kunnen ook worden gekocht bij speciaalzaken voor gezonde voeding en online.

Konjac Noedels zijn glutenvrij

Konjac noedels zijn glutenvrij. Konjac noedels worden gemaakt van de wortel van de Konjac plant en bevatten geen gluten. Dit maakt ze een goede keuze voor mensen met een glutenintolerantie of -allergie.

Wat zijn konjac noedels?

Konjac noedels zijn noedels gemaakt van konjac-wortelmeel, een natuurlijk product uit Azië. Ze zijn laag in calorieën, glutenvrij en rijk aan vezels.

Wat is het voordeel van het eten van konjac noedels?

Konjac noedels zijn een gezonde optie voor mensen die op hun calorie-inname willen letten of een glutenvrij dieet volgen. Ze zijn ook een goede bron van vezels, die de spijsvertering ondersteunen.

Zijn konjac noedels geschikt voor veganisten en vegetariërs?

Ja, konjac noedels zijn geschikt voor veganisten en vegetariërs omdat ze plantaardig zijn en geen dierlijke producten bevatten.

Zijn konjac noedels geschikt voor mensen met een glutenallergie?

Ja, konjac noedels zijn glutenvrij en dus geschikt voor mensen met een glutenallergie.

Hoe bereid je konjac noedels?

Konjac noedels kunnen kant-en-klaar worden gegeten, maar veel mensen bereiden ze door ze eerst te weken in warm water of te koken. Hierdoor worden ze zachter en krijgen ze meer smaak.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.