Konjac noedels: gezond alternatief voor pasta

Gepubliceerd op 3 januari 2023 om 14:59

Konjac noedles

Wat zijn Konjac Noedels eigenlijk?

We gaan het hebben over konjac noedels , een unieke en voedzame optie die steeds populairder wordt. De noedels zijn gemaakt van de wortel van de plant, de konjac plant die voorkomt in Azië.

Deze noedels zijn rijk aan vezels en bevatten bijna geen calorieën (6Kcal per 100 gram) , wat ze tot een populaire keuze maakt voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde optie.

Wat is de voedingswaarde van konjac?

De noedels bevatten bijna geen calorieën, zijn rijk aan vezels en bevatten ook enkele belangrijke voedingsstoffen, zoals kalium en fosfor.
Ze zijn ook glutenvrij en koolhydraatarm, wat ze tot een populaire keuze maakt voor mensen met specifieke dieetbehoeften.

 

De gezondheidsvoordelen van konjac

De noedels zijn gemaakt van glucomannan, een vezel soort uit de knol van de plant. Ze zijn een populaire optie voor mensen die willen afvallen omdat ze weinig calorieën hebben en een hoog vezelgehalte hebben.

Hierdoor kunnen ze helpen bij het behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel en het verminderen van het hongergevoel.

 

Konjac noedels bevatten ook een aantal andere gezondheidsvoordelen:

 

  • Ze zijn laag in calorieën: ze bevatten slechts 5-10 calorieën per portie.
  • Ze zijn een goede optie zijn voor mensen die op dieet zijn of proberen gewicht te verliezen.<!-- /wp:paragraph --><!-- wp:paragraph -->
  • Ze bevatten veel vezels: De noedels bevatten ongeveer 7 gram vezels per portie, wat een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid van 25 gram per dag voor vrouwen en 38 gram per dag voor mannen is.
  • Vezels helpen bij het behouden van een gezonde darmflora en kunnen ook helpen om het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.
  • Ze zijn glutenvrij: Konjac noedels zijn gemaakt van glucomannan en zijn dus glutenvrij.
  • Ze kunnen helpen bij het afvallen: Omdat de noedels laag in calorieën zijn en een hoog vezelgehalte hebben, kunnen ze helpen bij het afvallen.

Hoe bereid je konjac  noedels?

Het is belangrijk de noedels eerst te wassen, ze hebben namelijk de geur en smaak van de zee.
Enkele mogelijkheden om ze te bereiden : koken, bakken, strofen of roosteren en ze hebben vaak een bereidingstijd van 2-3 minuten.

Alternatieven voor noedels ook gemaakt van dezelfde plant : Rijst, Fettuccine , Spaghetti en Lasagne

 

Hoe zit het met de verteerbaarheid?

Er is weinig bewijs dat konjac noodles moeilijk te verteren zijn. Ze zijn vrij zacht en hebben een neutrale smaak, dus ze zouden gemakkelijk te verteren moeten zijn.

Het kan zijn dat sommige mensen problemen hebben met de vertering van conjac noedels als gevolg van voedingsintolerantie of allergieën.

Dit is ook leuk om te lezen:

 

Als u verdere vragen heeft of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik ben hier om te helpen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.