Bijnada.nl - Alles Over Veganisme, Gezondheid en Geld Besparen

Eenvoudig energie besparen met behulp van een brievenbusklep

Gepubliceerd op 3 januari 2023 om 19:20

Het was een koude winteravond en ik had net het licht in de woonkamer uitgedaan toen ik het gevoel had dat er iets niet klopte. Ik bleef even staan luisteren en toen hoorde ik het: het geluid van de koude lucht die naar binnen stroomde door de brievenbus. Ik had me al een tijdje zorgen gemaakt over het hoge energieverbruik in mijn huis, dus ik besloot dat het tijd was om iets aan de situatie te doen. Ik ging naar de bouwmarkt en kocht een tochtklep voor mijn brievenbus.

Eenmaal thuis aangekomen, was het een fluitje van een cent om de tochtklep te installeren. Ik voelde meteen een verschil toen ik weer naar binnen ging.

Het was warmer en er was minder tocht. Ik was blij dat ik de moeite had genomen om de tochtklep te kopen en te installeren, want het had een aanzienlijk verschil gemaakt in mijn huis.

6 Redenen om een brievenbusklep te kopen

  • Energiebesparing: Een brievenbusklep kan helpen om tocht en koude lucht buiten te houden, wat kan leiden tot lagere energierekeningen.
  • Comfort: Als je huis beter geïsoleerd is, zal het warmer en comfortabeler zijn.
  • Geld besparen: Door energie te besparen, kun je geld besparen op je energierekeningen.
  • Gemakkelijk te installeren: Brievenbuskleppen zijn gemakkelijk te installeren en vereisen vaak alleen een paar gereedschappen die je waarschijnlijk al in huis hebt.
  • Betaalbaar: Brievenbuskleppen zijn over het algemeen goedkoper dan andere soorten isolatie, zoals bijvoorbeeld dakisolatie.
  • Duurzaamheid: Door energie te besparen, draag je bij aan het behoud van de natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Gezu borsteltochtplaat - voor briefplaat 340x83 mm - zwart

Hoe monteer je een brievenbusklep?

Om een brievenbusklep te installeren, zul je het volgende nodig hebben :

  • Een brievenbusklep
  • Schroevendraaiers
  • Pen en papier 

 

Stap 1: Neem de afmetingen van je brievenbus op en vergelijk deze met de afmetingen van de brievenbusklep die je hebt gekocht om ervoor te zorgen dat deze past.

Stap 2: Verwijder de huidige deksel van de brievenbus en zet deze opzij.

Stap 3: Leg de brievenbusklep op de brievenbusopening en markeer de plaatsen waar je de schroeven wilt plaatsen.

Stap 4: Gebruik een boor om gaten te maken op de gemarkeerde plaatsen.

Stap 5: Schroef de brievenbusklep op de brievenbusopening met behulp van de schroevendraaiers.

Stap 6: Test de brievenbusklep om ervoor te zorgen dat hij goed sluit en dat er geen tocht meer naar binnen komt.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat je brievenbusklep regelmatig moet worden gecontroleerd en bijgesteld om ervoor te zorgen dat hij goed sluit.

Als je merkt dat de klep niet goed sluit, kun je proberen de schroeven wat strakker aan te draaien om het probleem op te lossen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.