Wat betekenen THT en TGT op voedingsetiketten?

Gepubliceerd op 27 december 2022 om 20:34

THT Datum

THT en TGT 

THT en TGT zijn afkortingen die gebruikt worden in de context van voedingsetiketten. THT staat voor "ten minste houdbaar tot", en geeft aan tot welke datum een product minimaal houdbaar is als het op de juiste manier wordt bewaard. Dit kan bijvoorbeeld op een koelkast of in een donkere kast zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de THT-datum geen garantie geeft dat het product nog geschikt is om te eten op deze datum, maar alleen geeft aan tot wanneer het product minimaal houdbaar is.

TGT en THT verschil

TGT staat voor "tenminste goed tot"

het geeft aan tot welke datum een product minimaal goed is als het op de juiste manier wordt bewaard. Net als bij de THT-datum geeft de TGT-datum geen garantie dat het product nog geschikt is om te eten op deze datum, maar alleen geeft aan tot wanneer het product minimaal goed is.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat de THT- en TGT-datums op voedingsetiketten slechts richtlijnen zijn

Het is altijd verstandig is om je eigen oordeel te gebruiken bij het bepalen of een product nog geschikt is om te eten. Als een product bijvoorbeeld een onaangename geur of smaak heeft, of als het er ongebruikelijk uitziet, is het waarschijnlijk het beste om het niet te consumeren, ongeacht de THT- of TGT-datum.

 

Waar staat THT voor?

THT staat voor : Tenminste Houdbaar Tot

Waar staat TGT voor?

TGT staat voor : Tenminste Gebruiksdatum

Wat is het verschil tussen THT en TGT?

TGT geeft aan hoe lang een product na opening nog gebruikt kan worden voordat de kwaliteit ervan achteruit gaat. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden, afhankelijk van het product.

THT geeft aan hoe lang een product na productie nog gebruikt kan worden voordat de kwaliteit ervan achteruit gaat. Dit kan ook variëren van enkele dagen tot enkele maanden, afhankelijk van het product.

Waarom staat er geen datum op bepaalde voedingsmiddelen?

Er zijn ook voedingsmiddelen waar geen  houdbaarheidsdatum op staat of waarbij de fabrikant dit wettelijk verplicht is. 

Dit zijn onderandere 

Zout

Suiker

Snoep 

Verse Producten

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.